Advocatenkantoor Purmerend

Kan een advocatenkantoor Purmerend mij helpen bij mijn schadevergoeding?

Als je slachtoffer bent van een strafbaar feit, kun je met behulp van een advocaat Purmerend zorgen dat je een schadevergoeding krijgt. De rechter besluit in zo'n zaak dan dat de dader verplicht is om jou een schadevergoeding te betalen. Wanneer heb je recht op een schadevergoeding? Heb je hulp nodig van een advocaat Purmerend? Lees er hier meer over!

Wanneer heb ik recht op schadevergoeding?

Of je recht hebt op een schadevergoeding, hangt van verschillende zaken af. Wat voor zaak of procedure het is bijvoorbeeld, of de verzekering de kosten kan dekken, of dat een fonds je een uitkering betaalt. Dekt de verzekering de schade niet? Dan kun je op twee manieren via de rechter een eventuele schadevergoeding krijgen. In een strafzaak kan de rechter de dader verplichten om een schadevergoeding aan het slachtoffer te betalen. Dit kan over materiële en immateriële schade gaan. De rechter kan een schadevergoedingsmaatregel opleggen, waarbij het Centraal Justitieel Incassobureau het bedrag voor je int. Via een civiele procedure kun je de dader proberen aansprakelijk te stellen voor de gemaakte schade. Hiervoor heb je een advocaat Purmerend nodig. Via Slachtofferhulp Nederland krijg je hierover meer informatie.

Smartengeld voor dierbaren

Niet alleen het slachtoffer zelf, maar ook naaste familieleden kunnen soms een schadevergoeding ontvangen. Dit gebeurt als het slachtoffer is overleden of ernstig blijvend letsel heeft opgelopen, veroorzaakt door iemand anders. Denk bijvoorbeeld aan overlijden na een medische fout, of ernstig letsel van een kind na een aanrijding. Alleen de naaste dierbaren (partner, kinderen en ouders) van een slachtoffer komen in aanmerking voor deze vergoeding. Vergoeding via Schadefonds Geweldsmisdrijven: Als je na ernstig letsel een vergoeding zou moeten ontvangen, maar de dader of verzekeringsmaatschappij dit nog niet betaald heeft, dan kun je bij het Schadefonds Geweldsmisdrijven een eenmalige tegemoetkoming aanvragen. Laat je bijstaan door een advocaat van een advocatenkantoor Purmerend.

(Rechts)hulp bij schadevergoeding

Er komt veel kijken bij letselschade en schadevergoedingen, en er komen een hoop juridische dingen bij kijken. Voor meer informatie kun je daarom bij Slachtofferhulp Nederland terecht. Kom je er zelf niet uit of is de zaak te ingewikkeld? Dan is het aan te raden om een advocaat Purmerend in te schakelen die je bij kan staan. Op Advocatenkantoren.nl vind je snel een gespecialiseerde advocaat in jouw regio.